در این مقاله قصد داریم راجع به معایب و عوارض میکرونیدلینگ صحبت کنیم اما در ابتدا فرایند میکرونیدلینگ را توضیح خواهیم داد ، سپس به عوارض میکرونیدلینگ خواهیم پرداخت.
میکرونیدلینگ یکی از راه های از بین بردن چین و چروک ، ناهمواری های پوست و لکه های سطحی از پوست می باشد.
در فرایند میکرونیدلینگ پزشک با غلتکی که روی آن سوزن هایی سوار می باشد و هر کدام از سوزن ها در عمق مشخصی که توسط دکتر مشخص شده است روی پوست شما کار می کند و با این کار زخم های کنترل شده ای روی پوست شما ایجاد می شود.بعد از این مرحله سیستم ایمنی بدن وارد عمل می شود و با ساخت کلاژن و الاستین پوست شما را ترمیم می کند و به این صورت پوست شما ترمیم پیدا می کند و عمل جوانسازی روی پوست شما صورت می گیرد.
با استفاده از فرایند میکرونیدلینگ بافت پوست صورت شما یک بار از نو تشکیل نمی شود و این فرایند در اصل سبب سفت تر شدن پوست و کاهش شل شدگی پوست، درمان جای زخم سطحی، بهبود قسمت هایی که در اثر چاق یا لاغر شدن دچار ترک خوردگی شده اند می شود.
همچنین لازم به ذکر است که شما عزیزان می توانید با این روش آثار آفتاب سوختگی، کک و مک و جای جوش را از بین ببرید و در پایان پوستی جوان تر و خوشرنگ تر داشته باشید.
در انتها لازم به ذکر است که قبل از اینکه به سراغ معایب میکرونیدلینگ برویم نکته ی آخر که باید به آن توجه داشت این است که بعد از انجام فرایند میکرونیدلینگ برای افزایش سرعت و تاثیر دو چندان میکرونیدلینگ بر پوست از کرم های موضعی ترمیم کننده و کوکتل های مزوتراپی استفاده نمایید.
برای داشتن اطلاعات بیشتر راجع به کوکتل های مزوتراپی می توانید مقاله ی بهترین کوکتل مزوتراپی را مطالعه نمایید.
معایب و عوارض میکرونیدلینگ چیست؟
تقریبا همه ی افراد فرایند میکرونیدلینگ را به عنوان یک روش جوانسازی ایمن و بی خطر می دانند.
لازم به ذکر است که تا به امروز هیچ موردی مبنی بر اینکه کسی دچار عوارض یا مورد خاصی شده است به گوش نرسیده است و بروز مشکل و معایب میکرونیدلینگ احتمال بسیار کمی دارد. البته شایان ذکر می باشد که برخی از عوارض های میکرونیدلینگ تا 72 ساعت بعد از فرایند میکرونیدلینگ ممکن است که با فرد باقی بماند اما بعد از نهایتا 72 ساعت این عوارض از بین می رود.
در ادامه ی مقاله قصد بررسی عوارض کوتاه مدت و احتمالی میکرونیدلینگ را داریم پس با ادامه ی مقاله همراه باشید.
- قرمزی و تورم در محل میکرونیدلینگ :
در واقع روند کاری میکرونیدلینگ به این صورت است که با سوزن های بسیار ریز لایه دوم پوست شما را تحریک می کنند و در واقع به لایه رویی پوست شما آسیب می رسانند تا لایه زیرین سعی در بازسازی این لایه بکند. پس لازم به ذکر است که با وجود این روند درمانی قرمزی و تورم مشکل خاصی نیست که بخواهید از آن بترسید. از طرفی کاربلد های این کار بعد از انجام میکرونیدلینگ برای شما کرم های مخصوصی تجویز می کنند تا حتی این عوارض ناچیز را نیز تحمل نکنید. در انتها لازم به ذکر است که شما عزیزان بعد از گذشت 3 ساعت می توانید آرایش کنید.
- ایجاد آلرژی در افرادی که به فلز حساسیت دارند :
حساسیت به فلز ها یکی از عواملی می باشد که سبب می شود که افرادی که دارای این آلرژی می باشند نتوانند فرایند میکرونیدلینگ را انجام دهند.لازم به ذکر است که این موضوع در افرادی مختلف خود را به شیوه های مختلف نشان می دهد برای مثال : ممکن است که دربعضی افراد با فرایند میکرونیدلینگ دچار آسیب های زیادی شوند و یا شاید هم این موضوع به راحتی قابل حل باشد. اما نکته ای که باید حتما به آن توجه شود این است که شما قبل از این که میکرونیدلینگ را انجام دهید به صورت کامل معاینه می شوید.
مطالعه کنید : کوکتل مزوتراپی ارزان
- پیگمانتاسیون :
این مشکل زمانی برای شما اتفاق می افتد که سوزن های ریز استفاده شده در این روش فشار زیادی روی پوست شما وارد کنند و بعد از آن شما در معرض آفتاب قرار بگیرید و باعث تیرگی پوست شما شود. ولی همانطور که می بینید در این حالت باید عوامل زیادی دست به دست هم بدهند تا این اتفاق برای شما بیوفتد. شما عزیزان می توانید احتمال این مورد را با استفاده کردن از کرم های ضد آفتاب دارای SPF بالای 30 به صفر برسانید.
از دیگر معایب میکرونیدلینگ می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- جوش یا کهیر
- التهاب و ورم خفیف
- احساس سوزش یا خارش بر روی ناحیه درمان
- تبخال : در ضورتی که بیمار سابقه تبخال داشته باشد ممکن است انجام عمل میکرونیدلینگ باعث ایجاد دوباره این عارضه شود . برای جلوگیری از این عارضه نیز بهتر است از داروهای ضد تبخال استفاده کرد.
- کبودی پوست ( هماتوم)
نکاتی در رابطه با مضرات و معایب میکرونیدلینگ
در ادامه قصد داریم راجع به برخی از نکاتی در رابطه را عوارض میکرونیدلینگ را ذکر کنیم. توجه داشته باشید که موارد ذکر شده امری عادی می باشد و جای نگرانی نیست.
-ممکن است که بعد از فرایند میکرونیدلینگ احساس ناراحت کننده ای داشته باشید مخصوصا در جاهای استخوانی صورت که پوست نازک تر می باشد مانند : گردن و اطراف چشم ها.
-پس از فرایند میکرونیدلینگ پوست احساس خشکی ، کشش ، تورم و حساسیت به لمس پیدا می کند.
-پوست حالت قرمزی و سوزش پیدا میکند که این حالت های شبیه آفتاب سوختگی می باشد ( البته لازم به ذکر می باشد که این قرمزی و حساسیت پوستی بطور قابل توجهی بعد از 24 ساعت کم خواهد شد )
-از عوارض دیگر میکرونیدلینگ میتوان به : خارش ، ناراحتی ، خونریزی های کوچک و کبودی و تیرگی محل درمان اشاره کرد.
توجه داشته باشید که عوارضی که تا کنون ذکر شده است در مدت 2 تا 7 روز از بین می رود و پوست با لایه ی جدید تازه ای ساخته می شود و جایگزین پوست قبلی می شود
در چه بیماری هایی استفاده از فرایند میکرونیدلینگ ممنوع است؟
در بیماری ها و مشکلات زیر بهتر است که فرد فرایند میکرونیدلینگ را انجام ندهد :
- بارداری و دوران شیردهی
- بیماران هموفیلی
- عفونت های پوستی
- بیمارانی که داروهای ضد انعقاد و آسپرین استفاده می کنند.
سخن آخر
میکرونیدلینگ یکی از راه ها و روش های درمان عارضه های پوستی می باشد. لازم به ذکر است که تا به امروز هیچ موردی مبنی بر اینکه کسی با فرایند میکرونیدلینگ دچار عوارض یا مورد خاصی شده است به گوش نرسیده است و بروز مشکل و عوارض میکرونیدلینگ احتمال بسیار کمی دارد. البته شایان ذکر می باشد که برخی از عوارض های میکرونیدلینگ تا 72 ساعت بعد از فرایند میکرونیدلینگ ممکن است که با فرد باقی بماند اما بعد از نهایتا 72 ساعت این عوارض از بین می رود.
ممکن است انتخاب روش های درمان برای بهبود عارضه های پوستی و داشتن پوستی زیبا و سالم کمی نگران کننده باشد ،
اما خبر خوشحال کننده این است که حیان طب با داشتن سابقه ای حرفه ای و چندین سال تجربه ی کاری موفق در این زمینه می تواند مشکلات و ایهامات شما عزیزان را در این زمینه برطرف کند.
همچنین در انتها شایان ذکر می باشد که شما عزیزان برای خرید لوازم میکرونیدلینگ می توانید با تیم مجرب و حرفه ای حیان طب در ارتباط باشید.