دسته‌بندی نشده

تانک ازت

تانک ازت در حقیقت محفظه‌ ای جهت نگهداری ازت یا همان نیتروژن مایع است. تانک نیتروژن کاربردهای گسترده ای در صنایع مختلف و آزمایشگاه‌ های بالینی و تحقیقاتی در دانشگاه ها دارد. به طور کلی می توان گفت که از این تانک های نیتروژنی برای ایجاد برودت ( سرما ) و منجمد کردن مواد و وسایل مختلف استفاده می ‌شود. برای خرید انوع کپسول های گازی و تانک های ازت با بهترین کیفیت و منصفانه ترین قیمت ها، با مرکز فروش سایت پرشیا گاز آسیا تماس بگیرید .

تانک ازت

تانک ازت چیست؟

قبل از پاسخ به این سوال بهتر است بدانید که نیتروژن گازی بی‌ بو و بی رنگ است که تقریباً ۷۸ درصد از گاز های اتمسفر و هوای اطراف ما را به خود اختصاص داده است. ولی نیتروژن در حالت های غیر گازی یعنی مثلا نیتروژن مایع غالباً در ستون‌ های تقطیر جز به جز هوا شکل می گیرد و استخراج می‌ شود. نیتروژن مایع دمایی حدود منفی ۱۹۶ درجه سانتی گراد دارد و تقریباْ ۷۰۰ برابر فشرده‌ تر از نیتروژن گازی است. این تانک در واقع محلی برای ذخیره و نگهداری نیتروژن مایع است. ساختار این تانک‌ های ذخیره ای نیتروژن به گونه ‌ای طراحی شده است که هیچ تبادل دمایی ( خروج گرما ) با محیط بیرون نداشته باشد، پس بر همین اساس دمای نیتروژن مایع درون تانک ثابت می‌ ماند. غالباً به همین دلیل از تانک‌ های نیتروژن مایع برای منجمد و فریز کردن مواد مختلف، نگهداری آن‌ ها به مدت طولانی و یا حتی انتقال آن‌ها در مسیر های مختلف کوتاه و بلند استفاده می‌ شود. به همین خاطر ممکن است به تانک های ازت گاهی فریزر آزمایشگاهی نیز گفته شود. مخازن نگهداری ازت یا همان نیتروژن مایع در اندازه‌ های مختلفی با حجم‌ های کمی مثل ۳ لیتری تا حجم های بالاتری مثل ۶۵ لیتر برای مصارف مختلف آزمایشگاهی، و در حجم‌های خیلی بالاتر برای مصارف صنعتی در بازار موجود هستند. این تانک ها معمولاً در برابر خوردگی و آسیب دیدگی های ناشی از ضربه مقاومت بسیار بالایی دارند. در حقیقت کلیت کاربرد های این تانک براین اساس است که محفظه تانک به صورت دو جداره طراحی شده است، در داخل بدنه تانک حالت کاملاً خلا و عایقی موجود است. البته فراموش نکنید که عمر تانک‌ های ازت معمولاً از ۱۰ سال فرا تر نمی رود و نباید بیش از این زمان برای نگهداری نیتروژن مایع از آن‌ ها استفاده کرد.

کفش پاییز بعنوان تولیدی دمپایی بیمارستانی از دو دهه قبل شروع  به تولید،  و صادرات انواع دمپایی های بیمارستانی ، زنانه ، مردانه و بچه گانه نمود و اکنون در سراسر کشور در حال خدمت رسانی به مردم عزیز ایران زمین است.

کاربرد های مختلف تانک ازت چیست؟

با توجه به ویژگی‌ هایی که تا اینجا از انواع مختلف مخازن نیتروژن مایع گفته شد، می‌توان گفت که اصلی ترین کاربرد این تانک به عنوان مبرد در صنایع مختلف و فعالیت‌ های آزمایشگاهی متنوع است. از محتویات درون تانک های ازت معمولاً در پزشکی برای بی‌حس کردن موضعی بافت در محل مورد نظر استفاده می شود. از ازت مایعی که درون تانک های ازت است در صنایع غذایی برای حمل و نقل مواد غذایی استفاده می‌ شود. در بیمارستان های نیز از تانک‌ های نیتروژن مایع اغلب برای نگهداری سلول‌ ها، بافت‌ ها و اعضای اهدایی برای پیوند استفاده می شود. در مراکز درمان بیماری هایی مثل ناباوری نیز برای نگهداری اسپرم زنده، تخمک زنده و نطفه تشکیل شده از محتویات درون تانک‌ های ازت استفاده می‌شود. همچنین همانطور که قبل تر هم ذکر شد از تانک های نیتروژن مایع در صنایع مختلفی برای ایجاد برودت و سرما در راکتورها و جلوگیری از افزایش دما در بخش‌های مختلف سیستم ها استفاده می‌ شود.

در  هنگام کار کردن  چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

همان طور که در مطالب قسمت های بالاتر هم اشاره شد، محیط درونی تانک های ازت بسیار سرد است و دمای آن در حدود ۱۹۶-  درجه سانتی گراد است. توجه کنید که زمانی که درب تانک نیتروژن مایع باز می‌ شود، ازت مایع در مجاورت و برخورد با  هوا ی گرم تر از خودش با سرعت خیلی بالایی تبخیر شده و گاز بسیار سردی تولید می کند که در اثر برخورد با پوست بدن، می تواند آن را به سرعت خیلی بالایی منجمد کند و آسیب‌ ها و صدمات خیلی جدی را برای فرد به وجود بیاورد. از این رو توجه کنید که در هنگام کار کردن با تانک های نیتروژن مایع، پوششی کاملاً ایمن را انتخاب کنید که گاز نیتروژن بسیار سرد خارج شده از تانک با پوست بدن شما، اصلاً برخوردی نداشته باشد. برای خرید انوع کپسول های گازی و تانک های ازت با بهترین کیفیت و منصفانه ترین قیمت ها، با مرکز فروش سایت پرشیا گاز آسیا تماس بگیرید.

حتما این نکته را در نظر داشته باشید، زمانی که به طور متوالی از تانک نیتروژن مایع استفاده می‌ کنید، باید این نکته را در نظر داشته باشید که سطح ازت درون تانک نباید از میزان مشخصی کمتر ( حداقل میزان ضروری ) بشود، زیرا در این حالت که این ازت مایع در تانک از حداقل هم کمتر است، تانک ازت ممکن است آسیب های جدی ببیند و ازت مایع درون این تانک نتواند دمای مناسبش را حفظ کند. پس حتماً توجه کنید که باید به صورت دوره‌ای و متناوب تانک‌ های ازت هر آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گیرند و در صورت لزوم مجدداً به طور مناسبی پر شوند. از سوی دیگر، لازم است این نکته را بدانید که هیچ وقت نباید تانک‌ های نیتروژن مایع را بیش از سطح تعیین شده پر کنید، این پر کردن بیش از حد ممکن است در عملکرد این تانک  و همچنین نحوه استفاده از آن مشکلاتی بزرگ ایجاد کند.

محل نگهداری تانک نیتروژن مایع در آزمایشگاه ها هم از اهمیت ویژه‌ ای برخوردار هستند. محل های نگهداری تانک های ازت باید کاملاً خشک، خنک و دارای تهویه ی مناسبی باشند و همچنین باید به دور از نور مستقیم خورشید باشند. علاوه بر نکات ذکر شده به این نکته هم دقت کافی داشته باشید که وجود رطوبت در محیط و همچنین وجود سطوح ناهموار بر روی تانک ممکن است به بدنه تانک های ازت آسیب های حدی برساند و خطرات بسیاری را برای کاربران و شارژ کنندگان این تانک های ازتی ایجاد کند، به همین خاط  بهتر است که تانک ازت بر روی پایه هایی از جنس چوب قرار داده شود. نحوه قرارگیری تانک های ازت در آزمایشگاه به خصوص در مواقعی که با فواصل بلند مدتی از آن استفاده می‌ شود، باید به صورت کاملاً عمودی باشد تا از هر گونه نشت و ریزش احتمالی ازت مایع جلوگیری به عمل آید. فراموش،نکنید که هرگز برای پیشگیری از نشت گاز نیتروژن از تانک درپوش آن را بیش از اندازه محکم و سفت نبندید، چرا که با این کار گاز نیتروژن ایجاد شده در هنگام استفاده از این تانک  نمی‌ تواند از آن به درستی خارج شود و ممکن است در اثر ازدیاد فشار گاز نیتروژن در قسمت بالایی درون تانک انفجار هایی رخ دهد و خسارات جبران ناپدیری به جان و مال شما وارد کند. برای خرید انوع کپسول های گازی و تانک های ازت با بهترین کیفیت و منصفانه ترین قیمت ها، با مرکز فروش سایت پرشیا گاز آسیا تماس بگیرید.

پس تا اینجا متوجه شدیم که تانک ازت در حقیقت به یک محفظه بسته در دار گفته می‌ شود که با هدف نگهداری و یا انتقال ازت مایع در مدت زمان و مسیر های طولانی به کار گرفته می‌ شود. ازت یا همان نیتروژن مایع به عنوان یکی از محصولاتی است که قادر است با فریز و منجمد کردن سلول های زنده بدن ساز و کار آن ها را کند کرده و بتواند از مرگ سلول ها ناشی از گرما جلوگیری کند و یا در نگهداری از محصولاتی فیزیکی که نیاز به خنک ماندن دارند، سبب شده است تا از ازت مایع در ابعاد گسترده استفاده شود و این مایع بتواند مورد توجه بسیاری از شاغلان در این حوزه قرار گیرد. فراموش نکنید که این ماده چنانچه در معرض جریان هوای گرم در محیط قرار یگیرد تبخیر می شود، این در حالیست که حتی اگر ازت مایع در ظرفی در بسته هم باشد، بواسطه دیواره های ظرف گرمای محیط خارجی را گرفته و با وجود عدم از دست دادن ماده، از مایع به گاز تغییر حالت می دهد که اصلاً مطلوب نیست. همه این عوامل روی هم باعث شده اند تا شرایط نگهداری از این ماده نیازمند دقت بالایی باشد و به همین دلیل است که تانک های ازت با پیشرفت علم بهتر و کاربردی تر طراحی شدند.

نام های دیگر این ماده چیست؟

از مهم ترین و رایج ترین اسم هایی که این محصولات  با آن شناخته شده اند، تانک ازت مایع ، فلاسک نیتروژن مایع، مخزن ازت مایع، فلاسک ازت مایع ، مخزن نیتروژن مایع و کانتینر ازت مایع است، که برای حمل و نگهداری ازت مایع استفاده می شوند. برای خرید انوع کپسول های گازی و تانک های ازت با بهترین کیفیت و منصفانه ترین قیمت ها، با مرکز فروش سایت پرشیا گاز آسیا تماس بگیرید.

مهم ترین کاvبرد های نیتروژن مایع 

صنایع هوایی و هوافضا

شاید برایتان جالب باشد بدانید که نیتروژن مایع یک ماده بسیار ضروری برای این صنعت به شمار می رود و در تونل‌ های بادی، کوره‌ های حرارتی و اتوکلاو ها به کار می‌ رود. نیتروژن مایع همچنین به عنوان ماده ای کمکی در برش‌های لیزری نیز به کار می‌ رود. شیمیایی نیتروژن مایع به عنوان یک گاز فشار به هدایت جریان سیالات و مایعات داخل لوله‌ ها کمک می‌ کند. همچنین از آن به عنوان یک لایه محافظتی در برابر اکسیژن برای مواد سنستیو و حساس به هوا و برای پاک کردن مواد شیمیایی ارگانیک ( مواد آلی ) از جریان‌های پردازشی استفاده می‌‌ شود.

انرژی

از نیتروژن مایع درون تانک  به عنوان یک گاز خنثی مانند یک روکش و عایق خیلی قوی برای نرسیدن هوا به قطعات و فرآیند‌ های سوپر سنستیو استفاده می‌ شود. همچنین توجه کنید که از نیتروژن مایع  می توان به عنوان یک پاک‌ کننده برای لوله‌ های انتقال و تجهیزات استفاده کرد تا آلودگی‌ های محیطی واردشان نشود.

داروسازی و بیوتکنولوژی

از نیتروژن به طور کلی در پاکسازی، انتقال فشار، ادغام و پوشش دهی (محافظت از یک فرآیند در برابر نفوذ رطوبت و یا گاز ها )، اکسیداسیون، تنزل و رفع آلودگی استفاده می شود. از نیتروژن مایع از نوع کرایوژنیک به منظور مدیریت دما و حرارت در سیستم خنک‌ سازی و کولینگ راکتور و نگهداری نمونه‌ های بیولوژیکی و زنده استفاده می‌ شود.

نوشیدنی و خوراکی

نیتروژن مایع به عنوان یک عامل برودتی و سرد کننده بسیار مهم و کاربردی در صنعت خنک‌‌ سازی و کولینگ، سرمایش و انجماد مواد غذایی به کار گرفته می‌ شود. به دلیل دمای بسیار پایین این گاز یعنی چیزی حدود منفی ۱۹۶ درجه سانتی گراد، منجمد سازی از طریق غوطه‌‌ ور کردن مواد در نیتروژن مایع از سریع‌ ترین راه شناخته شده برای تهیه‌ بسته‌ های غذایی “IQF” یا بسته‌ های غذایی منجمد تک نفره است. همچنین لازم است بدانید که نیتروژن مایع یا همان ازت مایع درون تانک های ازت نقش اصلی در جلوگیری از فساد، تغییر رنگ و تخمیر را در مواد غذایی بازی می‌ کند و به همین دلیل توانسته است سیستم های بسته‌ بندی را در اقتصاد خرد و در حد فروشگاهی بهبود ببخشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *